3 Mart 2016

Küçük Yasin, ablasına mektup yazdı

ile izdiham

Rahime Kasım’a Mektup

Merhaba Rahime Kasım,

Ben Yasin. Öğretmenimiz sizi bize anlattı, şiir yazıyormuşsunuz. Ben şiirlerinizi çok beğendim. Keşke ben de şiir yazabilsem.

Ben daha önce kimseye mektup yazmadım. İlk kez size yazıyorum ve bunun için çok heyecanlıyım.

Aslında ben de şiir yazmak istiyorum ama aklıma bir şey gelmiyor.

Öğretmenimiz kitap okumamızı tavsiye ediyor. Eğer çok kitap okursak kelime hazinemiz gelişirmiş. Böylece daha rahat yazabilirmişiz.

Zehre adında bir sayfanız varmış orada şiirlerinizden kesitler paylaşıyormuşsunuz. Öğretmenimiz bazılarını bize yazdırdı.

Şey kızmazsanız size bir şey sormak istiyorum. Siz birini seviyormuşsunuz galiba.

Bizim yan sınıfımızda bir kız var adı Aysun. Çok güzel. Bana bir kere gülümsedi ama görseniz çok güzel gülümsüyor. Söylemiyor ama ben biliyorum o da beni seviyor. Ona bir mektup yazmak istiyorum ama çekiniyorum. Ona bir şiir yazdım size gönderiyorum. Siz şairsiniz beni anlarsınız.

Ay doğarken geceme

Yüreğimin sesini dinliyorum

Seni çok seviyorum

Ürkek sevdiğim

Nasılsın iyi misin?

Bu mektup kasım ayının sonlarında Bitlis Ahlat’taki Güzelsu Ortaokulu’nda 6-B sınıfında okuyan Yasin’den, öğretmenleri Tahir Çakmak aracılığıyla Rahime Kasım’a gönderilmiştir.

Aysun’lar yani Yasin’in akrostişine bakılırsa Aysün’ler güzeldir. Ama zalimdirler. Sen yine de öğretmenlerinin deyimiyle “sevdiğini söyleyemeyenler ortaokulunda” bu tabuyu kıran tek kahraman ol Yasin! Çünkü zaten söylenmiştir: Sevenler elbet kavuşur.

NOT: Okula Aysun için geldiğini kuşlar söyledi. Son zamanlarda okuldan kaytarıyormuşsun, yapma. Daha şair olacaksın.

İZDİHAM