Halil Ecer’in Yeni Kitabı Çıktı
Dr. Halil ECER’in “Kenti İnşa Edenlerin Görünmezliği: 21. Yüzyıl Kentinde İnşaat, İnşaat İşçisi ve Emeğin Durumu” kitabı çıktı!
Kent sosyolojisi alanındaki çalışmaları ve gençlik katılımını destekleyen politikalarıyla bilinen Dr. Halil ECER’in kentlerdeki mekânsal dönüşümü emek süreci üzerinden ele aldığı “Kenti İnşa Edenlerin Görünmezliği: 21. Yüzyıl Kentinde İnşaat, İnşaat İşçisi ve Emeğin Durumu” kitabı, Otorite Kitap etiketiyle çıktı. Kentsel ve toplumsal dönüşümün izlerini mekânlar üzerinden analiz eden ve sosyolojik tespitlerin anlaşılır bir dille kaleme alındığı eserde, kentleri inşa edenlerin görünmeyen emekleri incelendi. Türkiye’nin modernleşme sürecinin kentlerdeki yansımasının zaman içerisindeki etkileri ile kentlerin oluşumunda emek sürecinin nasıl bir dönüşüme uğradığı inşaat işçileri üzerinden ele alındı. Çalışma, canlı bir organizma olan ve akışkanlığını koruyan kentlerdeki heybetli yapıların, modern inşaların ve gelişmişlik alameti sayılan eserlerin inşaat işçileri tarafından yükselmesine rağmen onların güvencesiz, kimliksiz ve görünmeyişle karşı karşıya kalmalarını yazdı. Sosyolojinin masa başında kalarak bir sonuç alamayacağını, sahada bulunmanın ve sürece dâhil olmanın toplumsal yararı pekiştireceğini kanıtlayan kitapta Dr. Halil ECER, kendisinin de doğrudan inşaat işçisi olarak çalıştığı, gözlemlerini ve çıktılarını sosyolojik bir analizle, bilimsel ilkelere sadık kalarak ele aldığı çalışmayla birlikte Türkiye’nin modern yüzüne özgün bir ışık tutuyor. ECER’in dayanıklı tespitiyle “Onlar kentleri inşa eder, ama kent onları görmez.”

Kentleşme, kent hakkı, neoliberal politikalar, inşaatlardaki emek süreci ve iş bölümünün gerçek yaşamın sıfır noktasında incelendiği çalışma, Kent Sosyolojisi literatürüne de yeni bir soluk kazandıracak.
Kitabı temin etmek isteyenler, bağlantı üzerinden ulaşabilir:
Halil ECER kimdir?
Halil ECER, Lisans öğrenimini İnönü Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi bölümünde, yüksek lisans öğrenimini i Gaziantep Üniversitesi Disiplinlerarası Kent Çalışmaları (Kent ve Toplum çalışmaları) Anabilim Dalında, doktora öğrenimini ODTÜ Kent Politikası ve Yerel Yönetimler (2019-2020 özel öğrenci), Ankara Hacı Bayram Veli Üniversitesi Sosyoloji (gençlik politikaları ve kent sosyolojisi) bölümünde tamamlamıştır. Kent ve toplum alanında mekânsal dönüşümün toplumsal yansımaları üzerine akademik ve sivil toplum alanında çalışmalar gerçekleştirmektedir. Kent sosyolojisi alanında yerel yönetimlerin politika yapım süreçlerinde sosyolojik ihtiyaç analizi ve sosyal etki değerlendirmeleri yapmaktadır. Gençlik politikaları alanında yaptığı çalışmalarla birlikte Başkent Gençlik Meclisi ve Gençlik Politikaları Derneği kurucu başkanlığını yapmaktadır. Edebiyat ve Kültür alnında Sad Nun Mim (2014) ve Pansuman Yaraya İhanettir (2021) şiir kitaplarının yanında farklı edebi dergilerde makaleler yazmaktadır.
https://www.lotuskitap.com/kenti-insa-edenlerin-gorunmezligi-21-yuzyil-kentin?search=halil%20ecer
İZDİHAM