22 Mart 2018

Tahrir, Vazifesine Devam Ediyor

ile izdiham

Tahrir dergisi 12. defa okuyucuya merhaba dedi.

Bu sayıda İbrahim Aslaner, yerli öykümüzün usta kalemi Mustafa Çiftci ile söyleşti. Mustafa Çiftci’nin hikâyesine, sanata bakış açısına ve taşra hallerine dönük samimi bir söyleşi okuyacaksınız. Mustafa Çiftci, “Bozkırın çocuğunu yoksullukla korkutamazsın” diyerek kahramanlarının kahir ekseriyeti hakkında önemli noktaları bize açıyor.

Kıyıdan Ayrı Düşen bölümünde Cengizhan Genç, ilk kitabı geçtiğimiz günlerde okurla buluşan Yunus Meşe’yi konuk etti. Yunus Meşe, “Kelimeler, yazarın kaderidir.” diyor.

Müzik Kutusu’nda bu sayı Mustafa Uçurum, Müslüm Gürses üzerine bir yazı ile gönlünüzün tellerine dokundu.

Film Şeridi’nde ise Salih Yıldırım ve Tuba Ceylan birer yazı kaleme aldı.

Bu sayının şairleri: Zeki Altın, Salih Yıldırım, Ahmet Menteş, Hicret Gültekin, Ebubekir Çağlar, Sanem Güler, Remzi Çiçek, Kevser Evsen, Muhammed Münzevi ve Merve Güler.

Hikâye türündeki eser sahipleri: Deniz Kuday, Maruf Öztoprak, Zeynep Altıntepe, Mustafa Soyuer, Ferhat Kanal, Murat Mahya Gürses ve Selim Baki; kapağın hikâyesi ise Mustafa Enes Anlamaz’a ait.

Düzyazı türündeki diğer eserlerin sahipleri ise şöyle: Yavuz Erdem, Sema Güneş ve Remzi Köpüklü.

Duvar Pası bölümünde; Gogol öyküleri konu alındı. Ahmet Topbaş, “Burun” ve İbrahim Aslaner “Palto” öyküsünü merkez alan eleştiriler yazdı.

Kitaplık bölümünde; Muhammed Enes Çınar, Atakan Yavuz’un Dünyanın Rengi, Galip Çağ, Peyami Safa’nın Bir Tereddütün Romanı, Meral Aydın Samuel Beckett’in Godot’yu Beklerken ve Taner Sarıtaş Mustafa Kutlu’nun İlmihal yahut Arzuhal adlı kitabı üzerine birer yazı ile bu sayıya katkıda bulundular.

Okuma Notları bölümü, her zamanki gibi Uğur Çavdar imzası taşıyor.

Haybeye Mektuplar’da G. Funda Çelik çektiği fotoğraflara not düşmeye devam ediyor.

İletişim için: tahrirdergisi@gmail.com

İZDİHAM