4 Şubat 2019

2019 Şubat Ayında İzleyeceğiniz 10 Sinema Filmi

ile izdiham
Şubat 2019’dan 10 filmi sizler için derledik. İyi seyirler.

İskoçya Kraliçesi Mary
Vizyon Tarihi: 1 Şubat

İskoçya Kraliçesi Mary, dul kalmasının ardından yurdu İskoçya’ya geri dönen ve hakkı olan tahtı geri almaya çalışan Mary Stuart’ın hikayesini konu ediyor. 16 yaşında Fransa Kraliçesi olan Mary Stuart, 18 yaşında dul kalır ve omuzlarına yeniden evlenme baskısı yüklenir. Ancak Mary’nin buna hiç niyeti yoktur. Genç kadın, bunun yerine yurdu İskoçya’ya geri döner ve hakkı olan tahtı geri ister. Fakat İskoçya ve İngiltere’nin yönetimi, genç Kraliçe Elizabeth’in yönetimi altındadır. İki genç kraliçe birbirlerinden bambaşka hayatlar ve karakterlerde olsalar da, ilk başta omuz omuza vererek iki ülkede barış sağlamayı hedeflerler. Ancak zamanla kıskançlık ve hırs ön plana çıkmaya başlar. İki genç kadın, erkek egemen bir dünyada hem tahtta hem de aşkta rakip konumundayken, bağımsızlığa karşı evlilik oyununu nasıl oynayacaklarına karar vermelidir. Bu süreçte yaşanan ihanetler, isyanlar ve entrikalar tarihin akışını belirleyecektir.

Josie Rourke’un yönetmen koltuğunda oturduğu filmin başrollerini Saoirse Ronan ve Margot Robbie paylaşıyor.

Organize İşler: Sazan Sarmalı
Vizyon Tarihi: 1 Şubat

Organize İşler 2, Asım Noyan ve çetesinin maceralarını konu ediyor. Asım Noyan yıllarca söylediği yalanlar ve çevirdiği oyunlarla insanları dolandırmaktadır. Kimsenin yakalamayı başaramadığı Asım Noyan ve çetesi bu kez de “sazan sarmalı” olarak adlandırdıkları bir üç kağıda bulaşır. Dolandırıcılar kralının biricik kızı Nazlı dolandırılınca, Asım Noyan ve ekibi hemen harekete geçer. Nazlı, her ne kadar babasını organize işlerden vazgeçirmeye çalışsa da, kendisini birden sazan sarmalının içerisinde bulur.

Organize İşler filminin devam halkası olan yapımın senaryosu ve yönetmenliği Yılmaz Erdoğan’a ait. Filmin oyuncu kadrosunda Yılmaz Erdoğan, Kıvanç Tatlıtuğ, Ezgi Mola, Bensu Soral, Rıza Kocaoğlu, Okan Çabalar, Güven Kıraç, Ahmet Mümtaz Taylan, Ersin Korkut, Erdem Baş, Mahir İpek, Ekin Türkmen, Atakan Çelik ve Safa Sarı gibi isimler yer alıyor.

Dogman
Vizyon Tarihi: 1 Şubat

Nazik, sevgi dolu bir adam olan Marcello, köpek bakıcılığı yapmaktadır. Hayattaki tek amacı iyi bir baba olmak olan Marcello, eşinden boşandığı için kızı ile istediği kadar görüşememektedir. Ancak baba kız, bir araya geldikleri her anın tadını doyasıya çıkarmaya çalışır. Vaktinin çoğunu bakımını üstlendiği köpekler ile geçiren Marcello’nun hayatı, çocukluk arkadaşı olan Simone’nın hapisten çıkıp, mahalleye geri dönmesi ile bambaşka bir hal alır. Eski bir boksör olan Simone’ın mahalleye geri dönmesi, herkesin huzurunun kaçmasına neden olur. Simone yüzünden kendisini şiddet dolu bir dünyanın içinde bulan Marcello, onurunu kazanmaya çalışırken masumiyetini kaybetmeye başlar.

Matteo Garrone’nin yönetmen koltuğunda oturduğu filmin oyuncu kadrosunda Marcello Fonte, Adamo Dionisi, Edoardo Pesce, Francesco Acquaroli, Nunzia Schiano gibi isimler yer alıyor.

Sarayın Gözdesi
Vizyon Tarihi: 8 Şubat

18. yüzyılın başlarında İngiltere, Fransızlarla savaş halindedir. Yine de, ördek yarışları ve ananas ziyafetleri yükselişe geçmektedir. Sağlığı zayıf olan Kraliçe Anne ülkenin tahtında otururken, yakın arkadaşı olan Leydi Sarah da bir yandan kraliçenin bozulan sağlığı ve değişken mizacıyla ilgilenmekte, bir yandan da onun yerine ülkeyi yönetmektedir. Yeni gelen hizmetçi Abigail, etkileyiciliği ile kendini Leydi Sarah’ya sevdirir. Sarah, Abigail’i kanatlarının altına aldığında, Abigail de aristokratik köklerine dönme şansı bulur. Savaşın siyaseti Sarah için oldukça zaman alıcı hale geldikçe, Abigail kraliçenin arkadaşı olma görevini üstlenir. Onların övgüye değer dostlukları, Abigail’e emellerini gerçekleştirme şansı verir. Abigail artık hiçbir kadın, erkek ya da politik hamlenin yoluna çıkmasına izin vermeyecektir.

‘Köpek Dişi’, ‘The Lobster’ ve geçtiğimiz sene de ‘Kutsal Geyiğin Ölümü’ filmiyle karşımıza çıkan Oscar adayı Yunan yönetmen Yorgos Lanthimos’un yönetmen koltuğunda oturduğu filmin kadrosunda Nicholas Hoult, Mark Gatiss, Joe Alwyn ve Jenny Rainsford gibi isimler de yer alıyor.

Sisters Biraderler
Vizyon Tarihi: 8 Şubat

Patrick DeWitt’in aynı isimli romanından uyarlanan filmde birbirine bağlı iki kardeşin hikayesi anlatılıyor. Şöhreti tetikçiler Eli ve Caharli’nin yeni bir görevi vardır. Herman Kermitt bir altın avcısı, patronlarının altınını çalmıştır ve kardeşler onu öldürmekle görevlendirilir. Fakat bu iş kardeşlerin sandığı kadar kolay olmayacaktır.

Jacques Audiard’ın yönetmen koltuğunda oturduğu filmin oyuncu kadrosunda John C. Reilly, Joaquin Phoenix, Jake Gyllenhaal gibi isimler yer alıyor.

Asla Gözlerini Kaçırma
Vizyon Tarihi: 8 Şubat

Asla Gözlerini Kaçırma, Doğu Almanya’dan Batı Almanya’ya kaçan ancak Nazi rejimi altındaki çocukluğunu ve komünizm gölgesindeki gençliğini unutamayan Kurt Barnert adında bir sanatçıya odaklanıyor. Üniversitede tanışan Kurt ve Ellie birbirlerini görür görmez aşık olurlar. Onlar her ne kadar ilişkilerinde mutlu olsalar da ikisinin birlikte olmasını istemeyen insanlar vardır. Ellie’nin babası olan Profesöt Seeband, kızının yapmış olduğu seçimden memnun değildir. Kızının Kurt ile olan ilişkisini kesmesini isteyen Seeband, bunun için ne gerekiyorsa yapmaya hazırdır. Profesör her ne kadar kızını Kurt’tan uzak tutmaya çalışsa da onun ve Kurt arasında bilmedikleri bir bağlantı vardır. Yıllar önce profesörün işlediği korkunç bir sır Kurt ile Seeband’ın hiç fark etmese de hayatlarının kesişmesine neden olur. Kurt her ne kadar geçmişi ardında bırakıp sanatına odaklanmak istese de Nazi rejimi ve komünizm gölgesinde geçen yaşamının getirdiği travmalardan kurtulamaz.

Yönetmenliğini ve senaristliğini Oscar ve BAFTA ödüllü sinemacı Florian Henckel von Donnersmarck’ın üstlendiği filmde Tom Schilling, Paula Beer, Sebastian Koch, Saskia Rosendahl ve Ina Weisse gibi isimler yer alıyor.

Alita: Savaş Meleği
Vizyon Tarihi: 15 Şubat

Alita (Rosa Salazar) kim olduğunu veya nereden geldiğini bilmediği bir halde tanımadığı bi gelecekte uyanır. Şefkatli bir doktor olan Ido (Christoph Waltz) onu yanına alır ve cyborg görüntüsünün altında olağanüstü bir geçmişe sahip genç bir kadının kalbi ve ruhu olduğunu fark eder. Alita yeni hayatına alışmaya çalışırken, Doktor Ido da onu gizemli geçmişinden korumaya çalışır. Yeni arkadaşı Hugo (Keean Johnson) ise Alita’nın anılarını tetiklemesine yardımcı olmak ister. Bu sırada şehri yöneten tehlikeli ve yozlaşmış güçler Alita’nın peşine düşer. Eşi benzeri görülmemiş dövüş yeteneklerine sahip olduğunu fark eden Alita, geçmişine dair bir ipucu elde eder. Tehlikeli insanlarla karşı karşıya olan Alita, arkadaşlarının, ailesinin ve dünyasının kurtarılmasında kilit rol oynayacaktır.

Sanatçı Yukito Kishiro’nun ünlü manga serisinden uyarlanan filmde yönetmen koltuğu Robert Rodriguez’e ait. Filmin yapımcılığını James Cameron üstlenirken, oyuncu kadrosunda Christoph Waltz, Jennifer Connelly ve Michelle Rodriguez gibi yıldız isimler var.

Güzel Oğlum
Vizyon Tarihi: 15 Şubat

Beautiful Boy, David ve oğlu Nick’in ilişkisini konu ediyor. Nick parçalanmış bir ailenin çocuğudur. Annesi Vicki ile babası David boşanmıştı ve mahkeme onun velayetini annesine vermiştir. İyi bir baba olan David boşanmanın ardından oğlundan uzak kalsa da onunla ilgilenmeyi ihmal etmez. İyi bir çocuk ve başarılı bir öğrenci olan Nick’in hayatındaki değişim kısa sürede ailesinin de dikkatini çeker. Oğlundaki değişimlerin nedenini anlamaya çalışan David acı bir gerçekle yüzleşmek zorunda kalır. Nick, kristal meth bağımlısıdır. David, oğlunu iyileştirmeye kararlıdır ve her ne olursa olsun onu içine düştüğü bataklıktan kurtaracaktır.

David Sheff ve Nic Sheff’in anılarından yazılan Beautiful Boy: A Father’s Journey Through His Son’s Addiction isimli kitaptan beyaz perdeye uyarlanan filmin yönetmen koltuğunda Felix Van Groeningen oturuyor. Filmin başrollerini Timothée Chalamet ve Steve Carell üstleniyor.

Babamın Kemikleri
Vizyon Tarihi: 15 Şubat

Babamın Kemikleri, yıllar sonra memleketine geri dönen bir adamın hikayesini anlatıyor. Ömer, yıllar önce yaşadığı utanç verici olayın ardından köyünü terk eden bir adamdır. Ömer, çocuk yaşta ayrıldığı köyüne bir daha geri dönmemeye ant içmiştir. Kendisine aile kuran, baba olan Ömer, yaşadığı trajik olayı kimseyle paylaşmaz. Ölüm döşeğinde olan annesinin vasiyet ise Ömer’in hayatını alt üst eder. Annesi, oğluna öldüğünde kocasının yanına gömülmeyi vasiyet eder. Ancak bunun olmasına imkan yoktur çünkü Ömer köye gitmeyi kabul etmez. Bunun üzerine annesi, kocasının kemiklerini getirmesini ister. Ömer hiç istemese de annesinin vasiyetini yerine getirmeye karar verir. Oğlunu da yanına alan Ömer için köye gitmek hiç de kolay olmayacaktır.

Özkan Çelik’in yönetmen koltuğunda oturduğu Babamın Kemikleri’nin başrolünü Cem Davran üstleniyor. Senaryosunu İsmail Doruk’un kaleme aldığı filmin oyuncu kadrosunda Ömer Aydede, Goncagül Sunar, Tanju Tuncel, Uğur Çavuşoğlu gibi isimler yer alıyor. Çekimleri Tokat’ın Turhal ilçesinde gerçekleşen filmin görüntü yönetmenliğini Serdar Özdemir üstleniyor.

Sibel
Vizyon Tarihi: 15 Şubat

Sibel, köylüler tarafından dışlanan dilsiz bir genç kızın hikayesini anlatıyor. 25 yaşındaki Sibel, babası ve kız kardeşi ile birlikte Karadeniz’de gözlerden uzak bir köyde yaşamaktadır. Dilsiz bir kız olan Sibel’in kendi halinde bir yaşantısı vardır. Atalarından kalma bir gelenek olan ıslık çalma ile iletişim kuran genç kız köylüler tarafından dışlanır. Bir gün ormanda gezintiye çıkan Sibel’in hayatı ormanda saklanan bir yabancı ile karşılaşması ile bambaşka bir hal alır.

Yönetmen koltuğunda Guillaume Giovanetti ve Çağla Zencirci’nin oturduğu filmin başrolünü Ayla, Taksim Hold’em, Sen Aydınlatırsın Geceyi gibi filmlerde rol alan Damla Sönmez üstleniyor. Senaryosunda yönetmen Giovanetti ve Zencirci ile birlikte Ramata Sy’in imzasının bulunduğu filmin kadrosunda Erkan Kolçak Köstendil, Emin Gürsoy, Elit İşcan, Meral Çetinkaya gibi isimler yer alıyor. Görüntü yönetmenliğini Eric Devin’in üstlendiği dram türündeki filmin müzikleri ise Bassel Hallak ve Pi’ye ait.

Kaynak: Sinefesto

İZDİHAM